Spaanse Tortilla

Spaanse Tortilla

  • 6 eieren
  • 1 ons rauwe ham
  • 15 champignons
  • 1 rode paprika
  • 150 gr geraspte kaas
  • Boter
  • Peper en zout

Klop de eieren los, snij de rauwe ham fijn, snijd de champignons in plakjes en de paprika in stukjes.

Doe alles bij elkaar, voeg de kaas toe en peper en zout.

Neem een koekenpan, bak wat boter bruin en doe het mengsel erin. Zet het vuur hoog en roer voortdurend met een lepel door het mengsel. De bedoeling is dat de bodem va de tortilla gaat stollen, dit doe je door elke keer los te maken van de bodem van de pan, zodat het mengsel verder kan stollen. Ga door tot het een vaste massa is, zet dan het vuur lager.

Zet een bord op de pan, draai de pan om, zodat de tortilla op het bord ligt en laat daarna de tortilla weer in de pan glijden. Gaar de tortilla helemaal door, let wel op dat hij niet te droog wordt. Maak met een scherp mes een kleine snede in de tortilla om zo nu en dan de gaarheid te kunnen checken.

Het duurt ongeveer 20 minuten voor de tortilla helemaal klaar is.

Eet smakelijk!