Puntpaprika met spinazie, gehakt en feta

Puntpaprika met spinazie, gehakt en feta

Ingrediënten 2 personen:

2 puntpaprika’s

1 uitje

2 eetl Olie

175 gr gehakt

300 gr wilde spinazie

150 gr feta

Pimentón (poder van geroosterde paprika's)

Chilipoeder

Peper en zout

Geraspte kaas

Paar takjes peterselie

Bereiding:

Halveer de paprika’s en verwijder zaad en zaadlijsten. Snipper het uitje en snijd de feta in blokjes.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.

Bak de ui in een ruime wok glazig en voeg gehakt, pimenton en chilipoeder toe.

Als het gehakt gaar is, roerbak dan de spinazie mee en laat snel slinken.

Schep ¾ van de blokjes feta erdoor.

Proef en breng op smaak met zout en peper.

Vul de paprika helften en druk de vulling iets aan. Verdeel de rest van de feta over de bovenkant en leg de paprika’s in de ovenschaal.

Bak 20 minuten in de oven, dek zo nodig halverwege af met aluminiumfolie tegen verbranden.

Rasp er kaas over en bestrooi met vers gehakte peterselie.

Serveer met een eenvoudige veldsla me cherrytomaten en courgette.

Eet smakelijk!!