pasta met tonijn-roomsaus

Wanneer je een willekeurig iemand op straat aanspreekt en hem of haar de vraag stelt of vis gezond is, is de kans groot dat die persoon ja zal zeggen. Inmiddels is het algemeen bekend dat vis ontzettend gezond is.

Het voordeel van vis ten opzichte van vlees is dat het naast een flinke dosis eiwitten ook ontzettend veel gezonde vetten bevat. Toch is er één vissoort die kwa voedingswaarden ontzettend veel lijkt op vlees: tonijn!

Tonijn is namelijk één van de weinige vissoorten die amper vetten bevat. Hierdoor is tonijn een goede optie voor mensen die graag willen afvallen aangezien het wel een grote hoeveelheid eiwitten bevat maar niet ontzettend veel calorieën oplevert.

Bovendien is tonijn uit blik één van de goedkoopste bronnen van eiwitten. We krijgen echter vaak de vraag of tonijn uit blik nou wel zou gezond is.

Wat veel mensen mensen niet weten is dat tonijn een verzamelnaam is van verschillende vissen die in de zee zwemmen. Wist je bijvoorbeeld dat er meer dan 40 tonijn soorten bestaan? Dankzij de atletische bouw van de vis kan deze snelheden tot 80 km per uur halen.

Wat tonijn anders maakt dan de meeste vissoorten is de kleur van het vlees. Tonijn heeft namelijk geen wit vlees maar rood vlees. Het rode vlees wat je eet bevat weinig vet en dus ook minder Omega 3, hierdoor is het een ontzettend magere bron van eiwitten. Dit maakt het tot een ontzettend populaire eiwitrijke snack.

Door de fantastische voedingswaarden en de goedkope prijs voor tonijn uit blikjes is dit een populair product voor vele krachtsporters.

Tonijn bevat alle belangrijke aminozuren en daarnaast bevat tonijn ook de welbekende Omega 3 vetzuren, al is dit wel minder dan in andere vette vissen zoals haring en makreel.

Omega 3 werkt ontstekingsremmend en verlaagd bovendien het risico op hart- en vaatziekten. Bovendien is het zo dat deze stof je kan helpen om blij te worden.

Dit komt door het stofje serotonine, dit stofje zorgt ervoor dat je vrolijk wordt. Als je dacht dat we alle gezondheidsvoordelen hadden gehad zit je fout! Tonijn barst namelijk ook nog eens van de vitamines en mineralen. Denk hierbij aan vitamine B3 en vitamine A.

Pasta met tonijn -roomsaus

Recept (2 personen)

150 gr Pasta

200 gr tonijn uit blik

200 ml kookroom

1 paprika

1 ui

Olijfolie

200 gr sperziebonen

Zout en peper

Bereiding:

Begin met het opzetten van een pan voor het koken van de pasta. Zodra het water kookt, voeg je de pasta toe en kook je deze volgens de bereidingswijze op het pak. Je kunt de sperziebonen de laatste 7 minuten meekoken met de pasta of kook ze apart. Snipper de ui en snijd de paprika in blokjes. Giet een scheutje olie in de pan en bak de ui met de paprika aan .

Na ongeveer 3-4 minuten voeg je de kookroom en de tonijn toe. Als de sperziebonen gekookt zijn, voeg je deze ook toe aan het sausje. Breng het sausje op smaak met een snufje zout en peper. Eventueel een klein handje gerapste kaas of andere kruiden toevoegen.

Als de saus is opgewarmd en op smaak gebracht is deze klaar. Serveer de pasta met het tonijn-toomsausje en je kunt aan tafel!

TIP: voeg maiskorrels toe en serveer met rucola.

EET SMAKELIJK