Hummus

Recept Hummus

Ingrediënten:

Blik of pot Kikkererwten (570 gr, uitlekgewicht: 400 gr)

Tahin, 3 flinke eetlepels

2 Citroenen

Olijfolie

Sesamolie

Komijnzaad gemalen

Paprikapoeder (of een scherpe pepervariant naar eigen smaak)

Peper en Zout

Bereiding:

Giet de kikkererwten af door een zeef en bewaar het vocht (dat heet in de veganistische keuken ‘aquafaba’. Je kunt er zelfs merengue van maken (zie internet))

Pers de citroenen.

Doe een scheut olijfolie en een scheutje sesamolie in een grote kom.

Voeg wat komijn- en paprikapoeder toe plus peper en zout (naar smaak).

Doe er 3 grote eetlepels tahin bij, het citroensap en tenslotte de kikkererwten.

Maak nu van het mengsel een puree met de staafmixer.

Deze puree zal wat stijf aandoen, dus nu gaan we er een of eventueel meer scheutjes kikkererwtenvocht bij doen en mixen het dan opnieuw totdat het een mooie gladde pindakaas-achtige substantie is geworden.

Hummus is heerlijk gewoon op een boterham of als een dipsaus.

Bij een feestje staat het mooi op tafel gegarneerd met rondom zwarte olijven en wat schijfjes citroen.

Eet smakelijk!