Heerlijke marinades

DE BESTE MARINADES VOOR ROOD VLEES, KIP EN VIS

Met deze marinades maak je van elk stukje vlees of vis iets lekkers.

MARINADE VOOR ROOD VLEES.

10 el rode wijn.

2 teentjes knoflook (geperst)

2 el Italiaanse of Provençaalse kruiden.

Zout en peper naar smaak.

HONING-CITROENMARINADE VOOR KIP EN STEVIGE VIS. (200 G)

8 el olijfolie.

8el citroensap.

4 el honing.

1 el Italiaanse kruiden.

Zout en peper naar smaak.

BALSAMICO-HONIGMARINADE BIJ KIP, ZALM, LAMSKOTELTTEN, EENDENBORST (200 G)

8 el balsamicoazijn.

2 el olijfolie.

2 teentjes knoflook (geperst)

4 el honing.

Zout en peper naar smaak.

# Meng alle ingrediënten en doe deze samen met het vlees of de vis in een zip Lock-zakje.

Laat dit geheel minimaal een kwartier tot en uur, maar liever nog een hele dag in de koelkast trekken.

Droog daarna je vis of vlees af en bak je het op hoog vuur aan.

Zo blijft de smaak optimaal.

Na het aanbakken, verlaag je de tempratuur en gaar je je vlees-of visgerecht.

TIP: heerlijk op de gourmet