Groentepannenkoek

Groentepannenkoekjes! Voor 4 personen

Zowel voor kinderen àls volwassenen die het lastig vinden om groente te eten.

Hoe feller de kleur hoe gezonder de groente. Vol met vitaminen.

Vele groenten kun je daarvoor gebruiken!

Om het er mooi en kleurrijk uit te laten zien kun je ervoor kiezen

3 groenten te nemen die je lekker vindt.

Wat heb je nodig?

200 gram van iedere groente naar keuze.

  • Spinazie; fijngesneden (kan ook uit de vriezer wel goed uit laten lekken)
  • Pompoen; gaar en grof gepureerd
  • Wortel; gaar en grof gepureerd
  • Rode biet; gaar en grof gepureerd
  • Doperwten; vers of uit de vriezer, grof gehakt

  • 2 ui fijngesnipperd verdelen over de 3 groenten naar keuze

  • Bij de spinazie naar smaak 2 el fijngehakte basilicum of dragon toevoegen
  • Bij de pompoen naar smaak 2 tl tijm, rozemarijn of Provençaalse kruiden toevoegen
  • Bij de wortel naar smaak 2 el bieslook toevoegen
  • Bij de biet toevoegen 2 tl rozemarijn fijngehakt en 1 teen uitgeperste knoflook, naar smaak. Voor kinderen mogelijk zonder deze toevoeging
  • Bij de doperwten naar smaak 1 teen uitgeperste knoflook en 2 el fijngehakte munt toevoegen. Voor kinderen mogelijk zonder deze toevoeging

Voor alle groenten geldt: naar smaak peper en zout toevoegen

Het beslag maken voor 3 groenten.

  • 100 gram amandelmeel
  • 100 gram volkoren tarwemeel
  • 3 eieren
  • 125 ml melk (vol of halfvol)
  • 2 tl bakpoeder

Meng met de staafmixer de ingrediënten voor het beslag en verdeel deze over 3 kommen. Meng de gewenste groente er per kom door.

Verwarm een beetje olie in een koekenpan en schep er met een kleine soeplepel 2 hoopjes beslag in. Bak ze op matig vuur per kant 3-4 min gaar en goudbruin en gaar.

Houd de pannenkoekjes warm op een bord onder aluminiumfolie.

Lekker met stukje kip of vis.

Eet smakelijk!!